DİJİTAL YETKİNLİK
Bu hafta dijital yetkinlik, dijital yeterlik, dijital okuryazarlık, dijital beceri ,dijitalleşme ,dijital dönüşüm ,dijital vatandaşlık gibi birbirine yakın ancak birbirinden farklı kavramları öğrendik.
YETERLİLİK: Bir işi yapma gücünü sağlayan özel bilgi ehliyet.
YETKİNLİK: Yargılamaya yetkili veya konuşma hakkına sahip kişi.
DİJİTAL YETERLİK: İş ,istihdam edilebilirlik, öğrenme, boş zaman ,dahil olma, topluma katılım ile ilgili hedeflere ulaşmak için bilgi ve iletişim teknolojilerini kendinden emin, eleştirel ve yaratıcı kullanımı olarak tanımlanır.
DİJİTAL YETKİNLİK: Dijital yeterliliğin ötesinde dijital araç, süreç ve olanakları kullanımında değerlendirmeyi ve karar verebilmeyi kapsar.
DİJİTAL OKURYAZARLIK :Bilişim teknolojilerinin, etkili, verimli ,güvenli ve bilinçli kullanılması için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmaktır.
DİJİTAL BECERİ: Bilgileri yönetebilmek, iletişim kurabilmek, sorunları çözmek ve içerik oluşturmak için gerekli olan beceridir.
DİJİTALLEŞME :Hizmetlerin çevrimiçi ortamlardan ve uzaktan gerçekleştirilmesini kapsar.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM :Teknoloji adaptasyonu ile veri alışverişi ve otomasyon içeren bütünleşik sistemlerde süreçlerin dijital ortamlara atılması ve daha verimli işletilmesini kapsar. Dijital dönüşüme en iyi örnek e-devlet tir.
KATILDIKLARIM :Gelişen teknolojiye öğretmenlerin yakından takip etmesi gerektiğine katılıyorum.
KATILMADIKLARIM: Katılmadığım bir konu olmadı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder